Faszerowane pieczarki na grilla

Agata
Przekąski
09.05.2017 8:32
Faszerowane pieczarki na grilla

Błonnik 2,2 g Cukry 2,3 g Białko 2,2 g Kwas askorbinowy 4 mg Wapń 6 mg Żelazo 1,7 mg Witamina D 8 IU Witamina B6 0,1 mg Magnez 12 mg Fosfor 130 mg W większości przypadków jemy pieczarki po obróbce cieplnej, choć są i zwolennicy jedzenia pieczarek na surowo. Jeśli pieczarki będziemy grillować na tradycyjnym grillu dobrze jest je zawinąć w folię aluminiową, natomiast jeśli będziemy je grillować na grillu elektrycznym czy też na patelni grillowej nie ma takiej potrzeby. Wprawdzie aura za oknem nie nastraja nas zbytnio do grillowania na świeżym powietrzu, ale ja mam nadzieję, że lada dzień to się zmieni i wyjdzie piękne słońce i podniesie się temperatura. Wprawdzie aura za oknem nie nastraja nas zbytnio do grillowania na świeżym powietrzu, ale ja mam nadzieję, że lada dzień to się zmieni i wyjdzie piękne słońce i podniesie się temperatura. Wartość energetyczna (kcal) 28 Tłuszcz 0,5 g Kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,2 g Sód 2 mg Potas 356 mg Węglowodany 5 g Zresztą jeśli pogoda nam nie pozwala, zawsze faszerowane pieczarki możemy zrobić w piekarniku lub na patelni grillowej. Zresztą jeśli pogoda nam nie pozwala, zawsze faszerowane pieczarki możemy zrobić w piekarniku lub na patelni grillowej. Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 6 dużych pieczarek 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 40 g sera feta sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżka oliwy + oliwa do posmarowania pieczarek 1 łyżka posiekanej natki Wykonanie: Parę słów o pysznej pieczarce Nie wiedzieć czemu cały czas pokutuje u nas stwierdzenie, że grzyby nie posiadają żadnych wartości odżywczych i cenione są tylko za swoje walory smakowe. Pieczarki mają sporo prozdrowotnych właściwości, między innymi: utrudniają rozwój komórek nowotworowych -l iczne badania wskazują, że lektyny z pieczarek mogą być istotnym składnikiem leczenia wielu nowotworów. W sklepach możemy kupić duże pieczarki z przeznaczeniem właśnie na grilla. Czosnek obieramy, z papryczki usuwamy nasionka, wszystko dosyć drobno siekamy i wrzucamy do miseczki, fetę kroimy w drobną kosteczkę i wraz z natką, oliwą i przyprawami dodajemy do miski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/05/faszerowane-pieczarki-na-grilla.html