1 czubata łyżeczka kozieradki 1 czubata łyżeczka kurkumy 1 kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka 2 ząbki czosnku 4 dymki 1 papryczka chili 2 dojrzałe pomidory 1 puszka 400 g mleka kokosowego 1 puszka 400 g ciecierzycy 1 mała puszka 227 g kawałków ananasa Wykonanie: Kalafiora kroimy w kliny i rozkładamy na patelni grillowej delikatnie posmarowanej olejem. Składniki: 1 średni kalafior 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 czubata łyżeczka gorczycy Dziś odrywam się na chwilę od świątecznego menu i dzielę się Wami niezwykle aromatycznym przepisem z programu 15 minut Jamiego. Na rozgrzanej patelni z olejem przesmażamy nasiona gorczycy i kozieradki oraz kurkumę, po czym dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory. Gdy pojawią się na nich brązowe paski, przekładamy na drugą stronę.