English version Honey-mustard baked sausages (5 servings) Ingredients: 5 pieces of raw sausage 1 tablespoon of Dijon mustard 2 teaspoons of honey mustard 1 tablespoon of honey 1 tbsp butter, melted 2-3 onions, white or red, peleed and sliced 1/2 teaspoon ground cumin Preparation: Place sausage into the boiling water and leave for 5 minutes (do not boil). Składniki: 5 kawałków białej kiełbasy 1 łyżka musztardy Dijon 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka miodu 1 łyżka masła, rozpuszczonego 2-3 cebule, białe lub czerwone, pokrojone w plasterki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego Przygotowanie: Zostało mi po świętach trochę białej kiełbasy, którą zamroziłam, ale w końcu postanowiłam wykorzystać ją na łatwy i szybki obiad. Takim też sposobem powstała biała kiełbasa zapiekana w sosie miodowo-musztardowym na cebulce. Scroll down for recipe in English Biała kiełbasa zapiekana w sosie miodowo-musztardowym (5 porcji) Można użyć też każdej innej kiełbasy, którą mamy akurat w lodówce i też wyjdzie pysznie. Natłuść naczynie do zapiekania olejem i wyłóż na spód cebule, na niej ułóż kiełbaski i polej całość przygotowanym sosem. Wiadomo, wszystko co w sosie miodowo-musztardowym musi być pyszne!