Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną lub serkiem mascarpone

Ciasta
03.05.2017 8:06
Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną lub serkiem mascarpone

Składniki: Ciasto biszkoptowe 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru Szczypta soli, cukier waniliowy Masa śmietankowa 250 ml śmietanki kremówki lub 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Truskawki do dekoracji Oddzielić żółtka od białek. Pianę z białek wykładać warstwami na utarte żółtka, na przemian z przesianą mąką pszenną i ziemniaczaną. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, aż będą białe i podwoją swoją objętość. Wierzch tortu również udekorować śmietaną lub serkiem z truskawkami oraz wiórkami czekolady i listkami mięty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2015/05/biszkopt-z-truskawkami-i-bita-smietana.html