Soczyste i aromatyczne mięso z indyka pieczone w rękawie ze świeżymi ziołami i czosnkiem znakomicie sprawdzi się na obiad lub jako wędlina na kanapki Składniki: udo z indyka (około 1 1/2 kg) mała główka czosnku garść świeżego lubczyku garść świeżego tymianku garść świeżego oregano przyprawa zioła do mięs delikatnych pieprz ziołowy pieprz czarny i sól olej rękaw do pieczenia Przygotowanie: Zioła do mięs delikatnych, pieprz ziołowy, czarny i sól mieszamy z olejem oraz nacieramy indyka. Indyka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką lub jako wędlina na kanapki. Mięso nakłuwamy nożem i w dziurki oraz pod skórę wciskamy połówki ząbków czosnku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2017/05/indyk-pieczony-w-zioach.html