Bardzo aromatyczne pierniczki z dodatkiem skórki z pomarańczy Ilość: 80 sztuk Składniki: - około 3 szklanki mąki - 4 duże łyżki miodu naturalnego (u mnie gryczany) - 100 g masła - 3/4 szklanki cukru - 2 jajka - skórka otarta z 2 pomarańczy - 2 łyżki przyprawy do piernika - 1 łyżka kakao - 1 łyżeczka sody Przygotowanie: W rondelku na wolnym ogniu rozpuszczamy masło z miodem. Boże Narodzenie ciasta ciastka ciastka na święta pierniczki pierniczki na święta pierniczki pomarańczowe pierniki i pierniczki świąteczne pierniczki Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 10-12 min. Smacznego! Całość zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy je do lodówki na około godzinę.