Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: blaty biszkoptowe: - 6 białek - 1 szklanka cukru - 4 łyżki mąki pszennej - 6 łyżek mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 szklanki mleka - 3 łyżki mąki - 8 łyżek wiórków kokosowych - 1 żółtko - 3/4 szklanki cukru pudru - 200 g masła - 100 ml likieru kokosowego lub adwokat - 100 ml przegotowanej wody - płatki kokosowe Przygotowanie: Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Blaty pieczemy około 20 - 25 min. i odstawiamy do wystygnięcia. Składniki na blaty biszkoptowe dzielimy na pół i pieczemy dwa oddzielne ciasta. ciasto kokosowe ciasto z wiórkami kokosowymi krem kokosowy wiórki kokosowe Mieszaninę wlewamy na gotujące mleko i mieszamy, aż powstanie budyń oraz odstawiamy do wystygnięcia. Na pierwszy blat wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugim blatem i rozsmarowujemy resztę kremu. Jedną szklankę mleka gotujemy, a w drugiej mieszamy wiórka kokosowe, mąkę i żółtko.