Składniki - 3 jajka - 1-2 łyżki cukru kokosowego lub syropu klonowego - około 50 g mąki Wykonanie - Białka ubijamy kilka minut na sztywną pianę, powoli wsypujemy cukier kokosowy, a następnie (dalej miksując) dodajemy po żółtku. Wielu rodzicom wydaje się, że te lekkie ciasteczka ze sklepowej półki są idealnym pomysłem na przekąskę w czasie spaceru. Mam nadzieję, że po tym zestawieniu nikt się już nie skusi na kupienie biszkoptów w sklepie! A tu proszę – kolejny przykład na wyeliminowanie cukru rafinowanego i syropu glukozowo-fruktozowego w diecie dziecka. Jeśli zwrócimy uwagę na etykiety jogurtów, soczków i innych przekąsek to naprawdę sporo da się uniknąć i mimo wszechobecnej chemii mamy wybór. Mówienie, że chemia jest wszędzie i zapychanie dzieciaków biszkoptami, danonkami i soczkami to wymówka – droga na skróty! Przepis na domowe biszkopciki a’la petitki Domowe biszkopciki dla dzieci BLW są proste w przygotowaniu, zdrowsze i smaczniejsze! Nie wiem jak to możliwe, ale zupełnie ominęliśmy etap biszkopcików w diecie Liliany do 4 lat!