Sałatka kebab z ryżem na ciepło

Sylwia
Sałatki
27.04.2017 10:38
Sałatka kebab z ryżem na ciepło

Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 porcji Składniki: 300 g ryżu (3 woreczki) 600 g fileta z kurczaka 5 dużych ogórków konserwowych 2 cebule puszka kukurydzy sałata pekińska 6 – 7 łyżek majonezu 6 – 7 łyżek ketchupu 2 łyżki oleju przyprawa gyros pieprz Przygotowanie: Kurczaka pokroić na małe kawałki i usmażyć na oleju posypując 2 łyżkami przyprawy gyros. Sałatka kebab z ryżem na ciepło to idealne połączenie zimnej sałatki z ciepłym ryżem. Wymieszać wszystkie składniki w dużej misce lub garnku, dodając odcedzoną kukurydzę. Upieczonego kurczaka przełożyć do sałaty i wymieszać, dodając majonez i ketchup. Na talerz najpierw wyłożyć gorący ryż, a na niego sałatę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/salatka-kebab-z-ryzem-na-cieplo/