Kurczak faszerowany dynią

Sylwia
Obiad
20.12.2017 14:30
Kurczak faszerowany dynią

Składniki: 400 g dyni 1 duża cebula 4 pojedyncze filety z kurczaka (1,2 kg) 1 łyżka natki 5 – 6 łyżek sera (60 g) 2 łyżki masła 4 łyżki oleju ½ łyżeczki soli Fileta spiąć wykałaczkami 9. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron Poprzedni 1 z 9 Następny Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać dynię i oprószyć warzywa solą, pieprzem oraz curry. ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki curry garść orzechów (opcjonalnie) Przygotowanie: Dynię obrać i usunąć włóknistą część oraz pestki. Następnie do dyni dodać starty ser żółty oraz posiekaną natkę pietruszki (można również dodać posiekane orzechy). Mini roladki smażyć na oleju po kilka minut z każdej strony. W filetach z kurczaka ponacinać kieszenie na farsz. Farsz wystudzić i dodać ser oraz natkę pietruszki 6. Mięso oczyścić i naciąć kieszonki 7. Ilość porcji: 4 sztuki (4 – 8 porcji) Podsmażyć cebulę, dodać dynię 4.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/kurczak-faszerowany-dynia/