Puszysty sernik

Sylwia
Boże Narodzenie
25.04.2017 8:32
Puszysty sernik

¾ kostki margaryny (około 180 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka lub 3-krotnie zmielonego 2 cukry waniliowe 3 budynie waniliowe lub śmietankowe ¾ szklanki oliwy 1 ½ szklanki mleka 1 ½ szklanki cukru 6 jajek Dodatkowo: cukier puder (opcjonalnie) 1 łyżka masła (do posmarowania formy) papier do pieczenia Przygotowanie: W dużym garnku wymieszać składniki na masę serową : 1 kg sera, 6 żółtek, resztę cukru (1 ½ szklanki), cukier waniliowy, budynie w proszku, oliwę i mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i 2 łyżkami cukru, posiekać wszystko z margaryną. Po upływie 30-40 minut, gdy ciasto się zarumieni, przykryć je papierem do pieczenia, żeby się góra nie przypaliła. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 3 żółtka 2 łyżki cukru Gotową masę serową wylać na ciasto i piec 1 godzinę w 185 stopniach. Rozwałkować i przełożyć na blachę (forma 22 x 27 cm) wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/puszysty-sernik/