Składniki: - 4 plastry fileta z indyka - 4 podłużne plastry wędzonego boczku - ok 12 sztuk zielonych szparagów - kawałek żółtego sera - śmietana 30% - 1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiej - sól,pieprz - słodka mielona papryka ( u mnie wędzona) - zioła prowansalskie - szczypta gałki muszkatołowej W tym czasie szykujemy sos: śmietanę łączymy z musztardą,pieprzem,szczyptą gałki muszkatołowej oraz mieloną słodką papryką ( ilość przypraw wg uznania). Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju,wkładamy roladki i obsmażamy je z każdej strony. Na każdym plastrze indyka kładziemy po 3 szparagi,zwijamy,całość owijamy ściśle boczkiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/04/indyk-ze-szparagami.html