Naleśniki

Aneta
Obiad
22.04.2017 14:33
Naleśniki

Naleśniki smażymy na rogrzanej patelni (może, ale nie musi być specjalna do naleśników; na każdej z nich naleśniki będą idealnie cienkie), z każdej strony, aż będą rumiane. Naleśniki na słodko jem na ciepło podsmażone na maśle lub na zimno. może być np. rzepakowy 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy razem w jednej misce na jednolity płyn. Jeśli smażymy naleśniki do wytrawnego farszu, do ciasta naleśnikowego zamiast cukru z prawdziwą wanilią, dodajemy szczyptę soli lub np. ulubione suszone zioła. Każdy ma swój ulubiony przepis na naleśniki, dzisiaj podam Wam mój ulubiony, sprawdzony, idealny!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/04/nalesniki.html