Ruskie pierogi

Jolanta
Dania mączne
21.04.2017 19:05
Ruskie pierogi

Teraz co wygodniejsze gospodynie domowe kupuję ruskie pierogi w marketach, ale nic nie jest w stanie dorównać smakiem domowych ruskich pierogów, nawet te z pierogarni moim ruskim pierogom nie dorównują. Przygotować farsz: Kartofle obrać, umyć i ugotować z 1 łyżeczką soli, przecisnąć przez praskę kartofle i twaróg, dokładnie połączyć składniki wraz z posiekaną i usmażoną 1 cebulą, doprawić farsz solą i pieprzem. Ruskie pierogi były specjalnością mojej babci, potem taty, a w końcu ja stałam się specjalistką od ruskich pierogów, właściwie jestem specjalistką od wszelakich pierogów. SKŁADNIKI: 1/2 kg mąki, 1 szklanka wrzącej wody szczypta soli 1 kostka tłustego twarogu, 4 duże kartofle, 2 szt. cebule, 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: ciasto: Mąkę połączyć ze szczyptą soli, wlać gorącą przegotowaną wodą. Ciasto do nich przygotowuję z mąki, wody i soli, a farsz jest z twarogu i ugotowanych ziemniaków z dodatkiem podsmażonej cebulki. Synowi przygotowuję takie ruskie pierogi również na Wigilię, gdyż nie lubi pierogów z kapustą i grzybami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/ruskie-pierogi/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta