Składniki (blaszka 30/23cm): ciasto kokosowe: białka 7 szt, wiórka kokosowe 200 g, cukier 150 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, masa budyniowa: budyń śmietankowy nie słodzony 1 opakowanie, mleko 500 ml, masło 150 g, cukier 2 łyżki, cukier puder 2 łyżki, dodatkowo: Obowiązkowo w każdy piątek przed pracą robię placka, dzięki temu w sobotę rano moje ciasto jest już gotowe do zjedzenia 😋 Co tydzień mam zawsze ten sam problem, bo nie wiem jakie ciacho upiec tym razem... W tym tygodniu, po długim czasie zdecydowałam się na ciasto kokosowo- ananasowe z kremem budyniowym i galaretką. Wyszło bardzo smaczne połączenie smaków 😊 W przepisie użyłam samych białek, więc żółtka możecie użyć na przykład do drożdżówek, pączków lub keksa. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy cukier puder i stopniowo po łyżce ostudzonego budyniu. Gdy mleko zacznie się gotować, to powoli wlewamy jedną ręką mleko z budyniem, a drugą ręką przez cały czas energicznie mieszamy. ananas z puszki 340 g po odsączeniu, (12 krążków), galaretka pomarańczowa 2 szt, Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Gotową masę wykładamy na ciasto kokosowe i równomiernie rozsmarowujemy. Nareszcie nadszedł weekend, a w raz z nim oczywiście ciasto !