Ciasto owsiane z bananami - dietetyczne

Ewelina
Ciasta
10.03.2014 8:58
Ciasto owsiane z bananami  - dietetyczne

Przepis

Składniki:

1 słoiczek dżemu (ja użyłam domowego, brzoskwiniowego)*

10 łyżek jogurtu naturalnego

5 łyżek mieszanki otrąb (jęczmienne, pszenne, żytnie, owsiane)

10 łyżek płatków owsianych

5 łyżek mąki pełnoziarnistej

5 daktyli

5 śliwek

1/2 łyżeczki cynamonu

1/2 łyżeczki kardamonu

1/2 łyżeczki rozkruszonych goździków

10 migdałów

10 orzechów laskowych

Daktyle, śliwki, migdały i orzechy siekamy drobno.

Resztę składników mieszamy w misce, dodajemy pokrojone bakalie. Mieszamy i nakładamy do foremek (silikonowe/ceramiczne- jeśli planujecie zrobić muffiny nie polecam nakładania ciasta do papierowych papilotek).

Pieczemy ok. 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (sprawdźcie patyczkiem czy ciasto w środku jest już upieczone- jeśli nie to przedłużcie czas pieczenia).

*Jeśli nie posiadacie domowych przetworów polecam te firmy na eŁ- są dosładzane sokiem jabłkowym, nie ma w nich cukru