Ciasteczka owsiane z bananami

Ewelina
10.08.2013 8:50
Ciasteczka owsiane z bananami

Przepis

SKŁADNIKI:

3 banany (po zmiksowaniu 350 ml)

1 jajko

3 łyżki oleju

2 łyżki syropu z agawy (lub miodu)

1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych

1 szklanka płatków owsianych górskich

1/3 szklanki otrębów granulowanych (użyłam śliwkowych)

1/2 szklanki mielonych migdałów

2 łyżki pestek słonecznika

3 łyżki ziaren sezamu

3 łyżki siemienia lnianego

1/3 łyżeczki cynamonu

Banany zmiksuj. Dodaj do nich jajko, olej i syrop z agawy lub miód. Wymieszaj widelcem.

Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce, dodaj przygotowane mokre

składniki i razem dokładnie wymieszaj.

Mokrymi rękami formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszcz łyżką.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.

Smacznego :)