Przepis
SKŁADNIKI:
3 banany (po zmiksowaniu 350 ml)
1 jajko
3 łyżki oleju
2 łyżki syropu z agawy (lub miodu)
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
1 szklanka płatków owsianych górskich
1/3 szklanki otrębów granulowanych (użyłam śliwkowych)
1/2 szklanki mielonych migdałów
2 łyżki pestek słonecznika
3 łyżki ziaren sezamu
3 łyżki siemienia lnianego
1/3 łyżeczki cynamonu
Banany zmiksuj. Dodaj do nich jajko, olej i syrop z agawy lub miód. Wymieszaj widelcem.
Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce, dodaj przygotowane mokre
składniki i razem dokładnie wymieszaj.
Mokrymi rękami formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszcz łyżką.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut.
Smacznego :)