Aromatyczny kuskus z warzywami i orientalnym kurczakiem

Marta
Fit
11.04.2017 19:55
Aromatyczny kuskus z warzywami i orientalnym kurczakiem

Składniki: - pojedyncza pierś z kurczaka - 1,5 szklanki kuskusu - 6 średnich pieczarek - 1 czerwona papryka - 3 ząbki czosnku - średnia cebula - papryka wędzona - sól morska - 2 łyżki sosu sojowego - 1,2 szklanki bulionu (warzywnego lub drobiowego) - oliwa do smażenia marynata:- 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu teriyaki - łyżka oleju sezamowego - 1/3 łyżeczki cynamonu - szczypta imbiru - szczypta pieprzu cayenne - 1/2 łyżeczki soli Kurczaka przygotowujemy już dzień wcześniej. W tym czasie na drugiej patelni mocno rozgrzewam oliwę, wrzucam kawałki kurczaka i smażę z dwóch stron na złoty kolor (nie za długo, po 3-4 minuty z każdej strony, bo mięso zrobi się suche). I tutaj mój gorący apel: Nie stosujcie się do złotych rad producenta, który pozamieniał się na podniebienia z niemowlakiem! I tutaj mój gorący apel: Nie stosujcie się do złotych rad producenta, który pozamieniał się na podniebienia z niemowlakiem! Kuskusu nie zalewamy wodą, bo ani z wody, ani z powietrza smaku nie weźmie. Filet oczyszczamy z błon i żyłek i kroimy w grube paski. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroję w cienkie paseczki. Do misek wykładam kaszę z warzywami, następnie układam kawałki kurczaka. I ja się nie dziwię, że później I ja się nie dziwię, że później Bohaterem talerza jest kurczak z bardzo orientalną, słodką nutą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2017/04/kuskus-z-warzywami-i-orientalnym.html