Składniki: - 250 g masła - 140 g cukru - 1 łyżka cukru z wanilią - 3-4 krople olejku migdałowego - 200 g masy marcepanowej - 5 jajek - 200 g mąki pszennej - 80 g mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 50 g płatków migdałowych - Lukier: - 1/3 szkl mleka - 2-3 krople olejku migdałowego - cukier puder - płatki migdałów Następnie wsypywać porcjami przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i miksować na wolnych obrotach do momentu połączenia się składników. Piec w piekarniku nagrzanym na 175 stopni z termoobiegiem około 1 godziny do suchego patyczka. Po upieczeniu babkę zostawić około 15 minut w formie następnie wyjąć i ostudzić na metalowej kratce. Zimną babkę polać lukrem posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i udekorować cukrowymi jajkami.