Zupa z kopru włoskiego

Ewelina
Zupy
14.05.2015 8:10
Zupa z kopru włoskiego

Zupa podana na talerzu z kolekcji Ibiza - Porcelana Bogucice. - 0,75 litra bulionu warzywnego - 1 szkl mleka - 1 koper włoski - 1 mniejsza cukinia - 2 ziemniaki - 2 ząbki czosnku - 0,5 cebuli - 1 łyżka masła klarowanego - Do smaku - sól - pieprz - gałka muszkatołowa Ale-raj - cienkie plasterki boczku wędzonego - płatki migdałów Ale-raj Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę lub plasterki. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałów, zdjąć i na tej samej patelni zrumienić plasterki boczku wędzonego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2015/05/zupa-z-kopru-woskiego-z-cukinia.html