- 1 bułka kanapkowa * - 2 jajka - 100 ml mleka - 1 łyżka cukru - 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią - masło - banan - kiwi - orzechy nerkowca - syrop klonowy Około 3 łyżki masła rozpuścić na patelni i smażyć bułkę z dwóch stron na złoto. Każdy plasterek bułki zanurzyć na chwilkę z dwóch stron w mieszance jajecznej. Na jeszcze ciepłe tosty układamy plasterki bananów, kiwi, posypujemy posiekanymi nerkowcami i delikatnie polewamy syropem klonowym. Bernadetta - Prawo do gotowania z pasją Renata - Gotowanie jest łatwe Iza - Smaczna Pyza Marta - Magiczne życie Marty Dorota - I to i tamto Szóste niebo Magda - Marzena - Kulinarna Maniusia Ewelina - Basia - BasJulowe pasje Dorota - Moje Małe Czarowanie Alina - Ala piecze i gotuje Małgorzata - Smaki Alzacji Edyta - Pasja smaku Sabina - Kobiety w sieci Magdalena - Kuchnia i czary