Sałatka z mozzarellą i bazyliowym pesto Składniki: - 4 garście mieszanki sałat - 1/2 mozzarelli - 3 łyżki czarnych oliwek - 3 łyżeczki bazyliowego pesto - olej z orzechów włoskich do skropienia sałatki Przygotowanie: - Zamiast oleju z orzechów włoskich możesz użyć dobrej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Skropiona olejem z orzechów włoskich, z czarnymi oliwkami i bazyliowym pesto. Chrupiące sałaty, wyraziste w smaku pesto i delikatna mozzarella to wymarzone śniadanie, także w tygodniu, można ją zabrać do pracy, a jej zapach roznosić się będzie po każdym zakątku biura. - Rozrywamy mozzarellę i razem z oliwkami układamy na listkach sałat.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2016/11/saatka-z-mozzarella-i-bazyliowym-pesto.html