Otóż po wyjęciu tych ciastek z piekarnika i spróbowaniu rodzicielka moja kazała zaznaczyć ten przepis koniecznie do powtórnego wykonania, bo bardzo jej poniższe ciasteczka zasmakowały. Otóż po wyjęciu tych ciastek z piekarnika i spróbowaniu rodzicielka moja kazała zaznaczyć ten przepis koniecznie do powtórnego wykonania, bo bardzo jej poniższe ciasteczka zasmakowały. Składniki - 280 g mąki pszennej - 100 g zmielonych migdałów (bez łupinek) - 90 g cukru pudru - szczypta soli - kilka kropli aromatu śmietankowego - 200 g masła - 2 żółtka Mąkę, migdały, cukier puder i sól wymieszać. I w sumie się nie dziwię, bo są również moimi faworytami. I w sumie się nie dziwię, bo są również moimi faworytami. Jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze waniliowym, a ostudzone posypać cukrem pudrem. źródło: jakaś gazetka, ale za Chiny ludowe sobie nie przypomnę, jaka... Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, piec w nagrzanym do 180 st. C przez 12-14 min.