Fasolka po bretońsku z mielonym mięsem

Iza
Obiad
30.03.2017 14:12
Fasolka po bretońsku z mielonym mięsem

Piękny Jaś - 2 liście laurowe - 4 ziarna ziela angielskiego - 300 - 350 g mielonego mięsa z łopatki - 100 g wędzonego boczku - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 łodyga selera naciowego - 2 pomidorów z puszki - 2 cebule - 2 – 3 ząbki czosnku - 200 g koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka domowego pieprzu ziołowego - ½ łyżeczki mielonego kminku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka wędzonej papryki - 2 łyżki cząbru - 1 łyżeczka soli słonecznej - ewentualnie 1 łyżeczkę cukru Dzień przed gotowaniem, fasolę namoczyć w dużej ilości wody. po bretońsku z mielonym mięsem| Jak zrobić fasolkę po bretońsku z mielonym mięsem? Dziś mam dla Was przepis na fasolkę po bretońsku z mielonym mięsem. Kiedy fasola się gotuje przygotować mięso: na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, smażyć aż się zarumieni. Polecam Wam także wcześniejszy przepis na tradycyjną fasolkę po bretońsku, który znajdziecie na blogu. |Fasolka po bretońsku z mielonym mięsem| Niby już wiosna, niby ciepło, ale wieczory ciągle bywają chłodne. Wymoczona fasolę, przełożyć wraz z wodą do dużego garnka (woda powinna całkowicie zakrywać fasolę), dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować około godziny. Nie myślcie że zjadamy taką porcję na jeden posiłek – co to, to nie ;) Taką fasolkę zamykam gorącą w słoikach i chowam do lodówki. Smacznego: -) |Fasolka po bretońsku z mielonym mięsem| |Fasolka po bretońsku z mielonym mięsem|

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2017/03/fasolka-po-bretonsku-z-mielonym-miesem.html