Jedną część wylać na blaszkę, wyłożoną folią spożywczą, i odstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia2 śnieżki11/2 szklanki mleka2 czerwone galaretki (o dowolnym smaku)11/2 łyżki żelatynyŚnieżki dokładnie ubić na mleku, zaś galaretkę rozpuścić w 11/2 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. To pastelowe ciasto nazwałam Wielkanocnym ptasim mleczkiem, bo właśnie tak mi się kojarzy :) Składniki na warstwę kakaową: Wykonanie masy kakaowej: Składniki na warstwę różową: Wykonanie warstwy różowej: Składniki na warstwę zieloną: Wykonanie warstwy zielonej: * Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać delikatnie na tężejącą masę różową. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać na masę kakaową.