Kurczak pod chlebową pierzynką

Basia
Obiad
27.03.2017 9:20
Kurczak pod chlebową pierzynką

Składniki: - 3 piersi z kurczaka - 2 tosty z ciemnego pieczywa - 1/2 cytryny - natka pietruszki - 2 puszki pomidorów - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz - cukier - 2 łyżki oliwy z oliwek marynata - 4 łyżki musztardy delikatesowej - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki miodu - sól, pieprz Pomidory z puszki doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Krótko przesmażamy z każdej strony na złoty kolor. Piersi przekrawamy wzdłuż na pół, tak żeby powstało 6 kotletów. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Ilość porcji: 6 szt Czas przygotowania: ok. 1,15 h Łączymy z chlebem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/03/kurczak-pod-chlebowa-pierzynka.html