PIECZONA PIERŚ Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM

Magdalena
Obiad
26.03.2017 0:39
PIECZONA PIERŚ Z INDYKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM

To jedno z moich ulubionych mięs - pasuje na każdą okazję i zawsze smakuje dobrze 😉 Składniki: pierś z indyka około 1 kg 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz rozmaryn bazylia oregano 1 ząbek czosnku Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z oliwą z oliwek oraz przyprawami: pieprzem, solą, bazylią, oregano i rozmarynem. Można ją podać na ciepło do obiadu z kremowym sosem musztardowym oraz pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną sałatką lub na zimno do kanapek. Sos: 1 szklanka śmietany 30% 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka majonezu 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 1-2 łyżki mąki sól, pieprz Wykonanie: Pierś z indyka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy pod przykryciem przez około 60 min. Pierś z indyka myjemy, osuszamy i czyścimy z niepotrzebnych części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/03/pieczona-piers-z-indyka-z-sosem.html