składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 5 łyżek oleju 5 łyżek marynaty teriyaki 2 ząbki czosnku 3 łyżki płynnego miodu sok z połówki cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki dodatki 2 woreczki ryżu, u mnie brązowy ryż długoziarnisty Kuchnialidla.pl 250 ml przecieru pomidorowego cukinia w zalewie gyros Skrzydełka przełożyć do marynaty i dokładnie natrzeć nią skrzydełka, odstawić na kilka godzin do lodówki, u mnie stały przez całą noc. Skrzydełka ułożyłam tak aby ta najcieńsza część tzw. lotka skrzydełka była pod spodem żeby podczas pieczenia się za bardzo nie spiekła. Bardzo lubię skrzydełka choć mięska na nich nie za wiele to lubię je obgryzać. Upieczone skrzydełka podałam z pomidorowym ryżem i cukinią w zalewie gyros. Do miski wlać olej, marynatę teriyaki, sok z cytryny i miód.