Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej

Patrycja
Przekąski
24.03.2017 8:47
Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej

Składniki: soczewica czerwona 2 szklanki, kasza jaglana 1 szklanka, cebula 1 szt, olej pół szklanki+ olej do smażenia, owoc jałowca 2 szt, ziele angielskie 3 ziarna, liść laurowy 2 szt, gałka muszkatołowa szczypta, papryka słodka mielona pół łyżeczki, cząber pół łyżeczki, sol i pieprz do smaku, bułka tarta 1 łyżka, Sposób przygotowania: Kasze jaglaną płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w dwóch szklankach wody, do momentu aż kasza wchłonie całą wodę. Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju razem z owocem jałowca, zielem angielskim i liściem laurowym. Soczewice płuczemy i również gotujemy do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Gdy cebulka będzie już rumiana to wyciągamy z niej zioła. Pieczemy w 170-180 stopniach przez 1h.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/weganski-pasztet-z-czerwonej-soczewicy.html