PYSZNE CIASTECZKA ORKISZOWE BEZ CUKRU I MĄKI

Monika
Fit
22.03.2017 21:14
PYSZNE CIASTECZKA ORKISZOWE BEZ CUKRU I MĄKI

Nieco chrupiące z zewnątrz i wilgotne w środku, po prostu musicie ich spróbować! SKŁADNIKI: SPOSÓB WYKONANIA: 1) Daktyle zalewamy kilkoma łyżkami wrzątku i zostawiamy na około 10 minut aby odrobinę zmiękły, następnie kroimy je na drobniejsze kawałki 2) Z pewnością kojarzycie tą reklamę, gdzie Pani przekonuje kolegę z pracy, że pełnoziarniste ciasteczko jest o wiele lepszą oraz zdrowszą opcją niż obfite i ciężkie śniadanie. ) 5) Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut - 2 dojrzałe banany- 1 jabłko- 10 suszonych daktyli- szklanka płatków orkiszowych Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę formując okrągłe ciasteczka ( z podanych składników wychodzi ok 10 dużych ciasteczek No cóż nie do końca jestem przekonana, czy to reklamowane ciasteczko będzie najlepszą opcją, ale sama idea jest naprawdę świetna. 2-3 ciastka idealnie zastępują jeden posiłek, który bez problemu zabierzemy ze sobą do szkoły czy pracy. Ciastka te bogate są w węglowodany złożone, które uwalniane są stopniowo przez kilka godzin. Do blendera wrzucamy banany, jabłko bez skórki i gniazda nasiennego oraz 1/3 szklanki płatków orkiszowych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.moje-idealia.pl/2017/03/pyszne-ciasteczka-orkiszowe-bez-cukru-i.html