Składniki: 3 duże pieczarki portobello 2 średnie pomidory 1 średnia cebula 4 kawałki suszonych pomidorów z zalewy 3 duże zielone oliwki 130 g fety 1,5 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia natka pietruszki do posypania Od pieczarek oderwać nóżki. Pomidory (suszone i świeże), oliwki, cebulę i nóżki pieczarek drobno posiekać. Na zagłębienia w kapeluszach pieczarek wykładać łyżką farsz (z górką). Całość zamieszać i smażyć na patelni, aż woda z pomidorów odparuje i farsz się zagęści. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim cebulę i nóżki pieczarek. Farsz stanowią pomidory (świeże i suszone), feta i oliwki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/pieczarki-portobello-nadziewane-pomidorami-i-feta/