Składniki: 350 g ciecierzycy ok. 15 kawałków suszonych pomidorów z oleju 2 jajka 1 średnia cebula 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu sól 2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 łyżeczki suszonego oregano pół pęczka natki pietruszki olej do smażenia Ciecierzycę przesypać do garnka i zalać zimną wodą ok. 5 cm nad poziom ciecierzycy. Do zmiksowanej ciecierzycy dodać cebulę, pomidory, natkę, olej z pomidorów, jajka, wyciśnięty czosnek, szczyptę soli, pieprz, kmin rzymski i oregano. Następne wrzucić z powrotem do garnka i zalać świeżą wodą również ok. 5 cm nad poziom nasion. Smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Ciecierzyca z kminem rzymskim to jedno z moich ulubionych kulinarnych połączeń 🙂 Z masy formować ręką kotlety i lekko je rozpłaszczać.