Sposób przygotowania: - 2 woreczki kaszy jaglanej (200 g) - szklanka mleka kokosowego - 1 banan - 4 łyżki kakao - 3 łyżki miodu - 3 łyżki oliwy z oliwek (można zastąpić olejem) - 2 jajka - 4 łyżki wiórków kokosowych - 1 łyzeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej - szczypta soli - cukier puder Kaszę jaglaną przepłukujemy najpierw zimną, potem ciepłą wodą. Pokochałam ją w wersji wytrawnej , teraz przyszła pora na jej rozpracowanie w wersji słodkiej. Brownie z kaszy jaglanej przygotowuje się bardzo szybko i nie trzeba do jego zrobienia wcale wyszukanych składników. Ilość porcji: ok. 8-10 Czas przygotowania: ok. 45 minut plus pieczenie Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. 30-40 minut. Kasza jaglana zagościła w mojej kuchni na dobre. Ma też jedną wadę, przyznaję nie potrafiłam poprzestać na jednym kawałku. Tak, zdrowe słodycze mogą być na prawdę przepyszne. Dokładamy kakao, oliwę, jajka, szczyptę soli, proszek do pieczenia i miód.