Szpinak, rukola, jarmuż - poznaj ich cudowne właściwości

Fit
21.03.2017 18:30
Szpinak, rukola, jarmuż - poznaj ich cudowne właściwości

duża zawartość wapnia (więcej niż mleko!) – zapobiega osteoporozie i pomaga w jej leczeniu (więcej niż mleko!) – zapobiega osteoporozie i pomaga w jej leczeniu chroni wzrok przed promieniowaniem UV, zapobiega kurzej ślepocie przed promieniowaniem UV, zapobiega kurzej ślepocie zapobiega miażdżycy , przyczynia się do obniżenia złego cholesterolu , przyczynia się do obniżenia złego cholesterolu chlorofil zawarty w jarmużu odkwasza, niszczy infekcje, działa przeciwzapalnie i regenerująco wspomaga przemianę materii jest niskokaloryczny Osoby, które mają problemy z tarczycą powinny unikać jarmużu. Rozrasta się jak szalona. świetne źrodło wapnia, żelaza, magnezu obfita w kwas foliowy, witaminę C pomaga chronić wzrok idealna dla osób chorujących na anemię wspiera procesy trawienne : wzmaga wytwarzanie żółci, zapobiega otyłości, leczy nieżyty żołądka, zwalcza nadkwasowość : wzmaga wytwarzanie żółci, zapobiega otyłości, leczy nieżyty żołądka, zwalcza nadkwasowość pomaga w przypadku wzdęć, zgagi i bólów brzucha cynk zawarty w rukoli wzmacnia układ immunologiczny aminokwasy działają antywirusowo i oczyszczają z toksyn potas wspiera regulację czynności nerek i wydzielanie insuliny Przepisy, w których możesz dodać rukolę: Właściwości: uważany za jeden z największych potencjałów antynowotworowych źródło witaminy K, wapnia, żelaza, magnezu korzystnie wpływa na układ szkieletowy pomaga w zachowaniu lepszego wzroku zwiększa odporność całego organizmu całego organizmu ma duże znaczenie w dietach odchudzających Pomimo że smak świeżego jarmużu może nie każdemu smakuje (nam na pewno nie) to wiedza ile on dobrego robi dla naszego organizmu zupełnie zmienia podejście do jedzenia. źródło sulforafanu – działa on silnie przeciwnowotworowo (należy spożywać najlepiej na surowo) (należy spożywać najlepiej na surowo) Mówi się, że zielone warzywa odchudzają, oczyszczają i powinno się ich jeść na pęczki. W Smoothie jego smak zabijają wyraźne owoce – banan, truskawki, maliny, jagody. Teoretycznie każdy to wie, ale nikt nie zagłębia się w szczegóły. Szpinak Pewnie koszmar z dzieciństwa niejednego z nas.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czynnikipierwsze.com/szpinak-jarmuz-rukola-dlaczego-musisz-je-jesc/