Brownie z burakami

Fit

20.03.2017 20:15

Brownie z burakami

Składniki: 3 średnie upieczone buraki ok. 440 gram 3 łyżki siemienia lnianego + 9 łyżek ciepłej wody 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli morskiej 1/2 szklanki kakao 7 łyżek erytrotylu lub innego słodziwa, jeśli lubisz bardziej słodko, dodaj więcej. 1/2 szklanki mąki kokoswej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia garść rodzynek 100 gramów orzechów włoskich lub poszatkowanej gorzkiej czekolady Wierzch: 1/4 gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego wiórki kokosowe + sok z buraka Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 180 stopni z funkcją góra dół. Mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki oraz orzechy wymieszaj i dodaj do masy z burakami. Wyłóż na papier do pieczenia i piecz przez 10 min w 150 stopni. Buraki, siemie lniane, cynamon, sól, kakao i cukier (erytrytol) umieścić w blenderze. Zapraszam na bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne brownie z buraków. Czekoladę wraz z olejem kokosowym rozpuść w rondelku. Zalej siemie lniane wodą i odstaw na około 20 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zdrowszawersja.pl/brownie-z-burakami/