Sernik gotowany z galaretką i malinami

Agnieszka
Ciasta
20.03.2017 15:12
Sernik gotowany z galaretką i malinami

cukru pudru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru ponadto: 300 g malin mrożonych (w sezonie oczywiście świeżych) 2 galaretki malinowe ok. 160 g herbatników Składniki: 1 kg sera trzykrotnie mielonego (może być dobrej jakości wiaderkowy, polecam ser z Piątnicy) 3 jajka 170 g masła 200 mleka 2 szkl. Na tym etapie masa robi się rzadsza. 2 budynie rozpuścić w mleku. Sernik gotowany z malinami i galaretką Stali bywalcy bloga wiedzą, że od czasu do czasu odkurzam nieco zapomniane przepisy. A dziś prezentuję orzeźwiającą i najszybszą wersję – sernik na herbatnikach z malinami i galaretką. Zdjąć z palnika, gdy masa serowa zagotuje się, wyraźnie zgęstnieje i przybierze postać jakby piankowego budyniu. Dziś czas na sernik gotowany, Coś pośredniego między sernikiem na zimno, a pieczonym. Wykorzystałam go też w wersji z bakaliami i brzoskwiniami w serniku KORA. Na dnie formy o wymiarach 24 x 30 cm ułożyć warstwę herbatników. Ponownie ułożyć warstwę herbatników, a na nią wyłożyć pozostałą część masy. To bardzo uniwersalny przepis, bo masę serową można zestawić niemal z każdym dodatkiem i rodzajem ciasta. Galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklanki wrzątku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2017/03/Sernik-gotowany-z-malinami-i-galaretka.html