Składniki: 600 g ziemniaków 250 g sera twarogowego półtłustego 1 średnia cebula 2 łyżeczki pieprzu szczypta soli 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka oleju do smażenia Placki posmarować po wierzchu olejem (najlepiej smarować przy pomocy pędzelka), Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 200°C. Ser i ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. W misce wymieszać masę serowo-ziemniaczaną, posiekaną cebulę, jajko, sól i pieprz. Dzięki pieczeniu w piekarniku środek jest miękki, a skórka robi się lekko chrupiąca. W razie potrzeby dodać nieco więcej mąki ziemniaczanej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/pieczone-placki-ziemniaczano-twarogowe/