Zapraszam także na inne przepisy na chłodniki: – najlepsze przepisy na zupy kremy – chłodnik z ogórków – chłodnik z botwinki – chodnik z ogórkiem i awokado – gazpacho – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie Przygotowanie: 20 minut Ilość porcji: 4-5 Składniki: – 3 dojrzałe pomidory – 1/3 średniej wielkości arbuza – 2 ząbki czosnku – 4-5 łyżek oliwy z oliwek – 2 łyżki octu jabłkowego – sól, pieprz – ser pleśniowy lub inny o wyraźnym smaku – bazylia Przygotowanie: Pomidory pokrójcie na mniejsze kawałki, pozbawiając je zielonych części. Nie zmienia to jednak faktu że spadają nam wtedy apetyty, a myśl o gorącym posiłku nie mieści nam się w głowie. Podawajcie po schłodzeniu, a jeśli chcecie podawać od razu musicie wcześniej zadbać o schłodzenie arbuza i pomidorów. Arbuza obierzcie, usuńcie nadmiar pestek i włóżcie do misy z pomidorami.