Składniki: 4 udka z kurczaka ugotowane w rosole 1 średnia cebula 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka miodu 4 łyżeczki oleju 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 2 ząbki czosnku szczypta suszonego chilli Na patelni, na której smażyliśmy kurczaka, ponownie rozgrzać olej i usmażyć na nim ziemniaki (z obu stron, na złoty kolor). Dodatkowo: olej do smażenia 2 duże ziemniaki szczypta soli szczypta suszonego chilli Mięso z udek oddzielić nożem i pociąć na mniejsze części. Cebulę przekroić na pół, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Nie lubię mięsa z rosołu, ale staram się nigdy nie marnować jedzenia Sos sojowy wymieszać z olejem (4 łyżeczkami), miodem i kminem rzymskim. Ziemniaki pokroić na bardzo cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej.