Są małe, puszyste, jak podusie i niepozornie wyglądają, ale uwierzcie naprawdę można się nimi najeść :) Składniki na około 12-14 placuszków - 3 białka - 1/2 - 3/4 szkl mąki pszennej - 3-4 łyżki cukru razem z waniliowym - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - olej do smażenia ( u mnie kokosowy ) - cukier puder do obsypania placuszków i ewent (rodzynki) 1. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. 3. Patelnie rozgrzewamy, możemy ją tylko spryskać tłuszczem, placuszki nie muszą się taplać w oleju. Smażymy z obu stron na niewielkim ogniu na rumiano.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://gotowanietoproste.blogspot.com/2017/03/puchatki-placuszki-na-biakach.html