Granola

Magda
Śniadania
11.03.2017 23:03
Granola

Składniki suche: 2 szklanki płatków 6 zbóż 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki pestek dyni 1/3 szklanki płatków migdałów 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki słonecznika łuskanego 1/4 szklanki siemienia lnianego 1/4 szklanki suszonej wiśni 1/4 szklanki rodzynek 2 łyżki nasion chia 1 kopiata łyżeczka cynamonu Składniki do zalewy: 3 łyżki dżemu 100% Czarny Bez Łowicz 3 łyżki syropu z czarnego bzu Łowicz 3 łyżki wody Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Ja przytrzymałam odrobinę dłużej bo lubię smak mocno uprażonych ziaren 🙂 Mając w kuchni zapas pysznej granoli zawsze zjemy pożywne śniadanie. Potrzebujemy tylko: granolę jogurt naturalny dżem 100% Czarny Bez Łowicz W słoiczku układamy warstwowo dżem, jogurt i granolę. Jeżeli wcześniej przygotujemy zapas granoli to możemy być pewni, że zawsze zjemy coś pysznego, szybkiego i zdrowego! Na blachę z pieca dajemy pergamin i wykładamy równo na niego naszą granolę. Wystarczy go tylko zakręcić i możemy wychodzić do pracy / szkoły / na spacer…

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/01/29/granola-ze-loo/