Ciasteczka cytrynowe z białą czekoladą

Desery
11.03.2017 20:24
Ciasteczka cytrynowe z białą czekoladą

Składniki - 100 g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru - jajko - 1 1/4 szklanki mąki (160 g) - łyżeczka proszku do pieczenia - sok z 1/2 cytryny (30 ml - 2 łyżki) - skórka otarta z 1/2 cytryny - 100 g białej czekolady Masło utrzeć z cukrem do białości. Piekarnik nagrzać do 190 st. C. Łyżeczką wykładać kulki ciasta (niezbyt blisko siebie, bo ciastka się rozpłyną i urosną) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej zrobić to pysznymi, chrupiącymi ciasteczkami z orzeźwiającym, cytrynowym akcentem i kawałkami słodkiej, rozpływającej się białęj czekolady. Dodać mąkę, proszek, sok, skórkę z cytryny, całość ponownie dokładnie zmiksować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2017/03/ciasteczka-cytrynowe-z-biaa-czekolada.html