Babeczki brownies z masłem orzechowym i dwukolorowym kremem

Desery
04.03.2017 22:46
Babeczki brownies z masłem orzechowym i dwukolorowym kremem

Babeczki - 170 g gorzkiej czekolady - 140 g masła - 250 g cukru pudru - 4 duże jajka - szczypta soli - łyżeczka ekstraktu z wanilii - 125 g mąki pszennej - 12 łyżeczek masła orzechowego crunchy Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć wraz z masłem do garnuszka, ustawić na gaz i rozpuścić całość. Krem z masła orzechowego - 150 g masła orzechowego gładkiego - 60 g cukru pudru Zmiksować na jednolitą masę. Ciasto brownie na bazie gorzkiej czekolady nadziane lekko słonym masłem orzechowym crunchy, udekorowane dwusmakowym kremem, również na bazie masła orzechowego i gorzkiej czekolady. Przełożyć oba rodzaje kremów do woreczka (można użyć specjalnego adaptera do robienia dwukolorowego kremu lub do jednego woreczka z tylką włożyć łyżką oba rodzaje kremów, by jak najmniej się połączyły i w ten sposób dekorować babeczki) i udekorować babeczki. Krem czekoladowy - 100 g gorzkiej czekolady - 200 ml kremówki, schłodzonej - 2 łyżki kakao Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić. Do papilotek wkładać po 1-2 łyżki ciasta, układać po 1 łyżeczce masła orzechowego i dopełniać ciastem do 3/4 wysokości papilotek. W dużej misce ubić jajka z cukrem, solą i wanilią.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2017/02/babeczki-brownies-z-masem-orzechowym-i.html