Składniki: - 300 g mąki pszennej razowej - 50 g mąki żytniej razowej - 150 g mąki pszennej - 20 g świeżych drożdży - 300 ml wody - 50 ml mleka - 80 g ziaren słonecznika - 60 g pestek dyni - 40 g ziaren sezamu - 2 łyżki siemienia lnianego - 2 łyżki miodu - 2 łyżeczki soli - masło do wysmarowania formy - otręby pszenne do wysypania formy - ziarna sezamu do posypania wierzchu chleba Przepyszny drożdżowy chleb bogaty w ziarna, z mieszanki mąki pszennej razowej, żytniej razowej oraz zwykłej pszennej. Ciasto odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 1,5-2 godziny do podwojenia objętości. Posypać ziarnami sezamu i odstawić pod przykryciem na ok. pół godziny w ciepłe miejsce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/chleb-razowy-z-ziarnami/