bez glutenu , bez laktozy , sernik SKŁADNIKI: NA CIASTO: - Orzechy makadamia, drobno posiekane - 1 szklanka. - Sok z limonki lub cytryny - 4 łyżki. MUS Z BORÓWEK: - Świeże borówki - 1 szklanka. Wylewamy na ciasto i chowamy w lodówce, na kolejną godzinę. Dobrze schłodzony sernik dekorujemy świeżymi borówkami i startą skórą z cytryny lub limonki. Borówki miksujemy z daktylami na mus. Sernik z borówkami na orzechowym spodzie. Śmietankę kokosową, orzechy nerkowca, syrop klonowy i daktyle miksujemy na gęsty krem. WYKONANIE: Orzechy makadamia miksujemy z wiórkami kokosowymi, daktylami i szczyptą soli. - Orzechy nerkowca, moczone przez 15 minut w ciepłej wodzie- 2/3 szklanki. - Daktyle, bez pestek, moczone - 4 duże sztuki.