Składniki: 500 g mielonego mięsa (ja użyłam łopatki wieprzowej) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka mielonego imbiru (lub więcej) sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 10 kotletów) Do miski wrzucamy mięso, jogurt, jajko, kaszę, rozdrobniony czosnek, imbir, uduszone warzywa, sól i świeżo mielony pieprz, wszystko dokładnie mieszamy – tak długo aż kotlety przestaną nam się kleić do dłoni. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy je na wolnym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Kotlety mielone z cukinią Mielone z musztardą Mielone pieczone w sosie pomidorowym Pojawiło się milion propozycji, z których wybrałam trzy: jogurt (dzięki Pati), marchewka i imbir. Oba warzywa wrzucamy na patelnię, chwilę obsmażamy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem około 5 minut.