Kolejną zaletą jest to, że jest bardzo tania - z powodzeniem więc można przygotować dla gości, którzy uwielbiają nas odwiedzać pod koniec miesiąca, kiedy zasobność portfela nie jest już taka jaka powinna być:) Składniki: - 2 woreczki ryżu - 2 słoiczki marynowanych pieczarek (2 razy po 290 g) - puszka kukurydzy konserwowej - długi ogórek szklarniowy - 2 pęczki koperku sos Sposób przygotowania: - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki musztardy - sól, pieprz Nie wiem czy to prawdziwe przysłowie- patrząc na moją osobę jadam tych sałatek zdecydowanie za mało. Pewnie dlatego, że zawsze wydawało mi się, że przygotowanie dobrej sałatki zajmuje wiele czasu. Uwaga: Jeśli chcesz mieć bardziej dietetyczną wersję sałatki, zamień majonez na jogurt naturalny. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Ilość porcji: ok. 5 Czas przygotowania: ok. 45 min. Marynowane pieczarki nadają jej wyraźnego smaku, jednocześnie koperek nadaje jej delikatności. Jest to jedna z najsmaczniejszych sałatek jakie jadłam. Tą sałatkę robi się na prawdę szybko .