Składniki: 1 kg sera twarogowego do serników (z wiaderka) 2 łyżki żelatyny 150 g śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru ok. 500 g owoców (truskawek, malin, borówek, jeżyn) 1 galaretka (u mnie truskawkowa) 1 opakowanie biszkoptów (100 g) Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając jednak o 50 ml wody mniej niż napisano. Następnie dodać 2 łyżki śmietany i dokładnie wymieszać. Dodać tak w sumie 4 łyżki masy. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin przed podaniem. Ser zmiksować z cukrem pudrem i pozostałą częścią śmietany. Do żelatyny dodawać po łyżce masy serowej i mieszać. Przygotowaną w ten sposób żelatynę dodać do masy serowej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/sernik-na-zimno-na-biszkoptach/