Składniki: mięso z piersi kurczaka (ok. 250 g) 1 średnia marchewka 1/2 pora 1/2 żółtej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego skórka otarta z jednej cytryny 1/3 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka suszonej papryki słodkiej 1/3 łyżeczki suszonej papryki ostrej 1 mały ząbek czosnku torebka ryżu (125 g) + sól do gotowania 1 łyżeczka oleju (do smażenia) 1 łyżeczka sezamu (do posypania) Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i usmażyć kurczaka (kilka minut, mieszając łyżką kilka razy). Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w podłużne paski. Następnie na patelnię dodać warzywa i dusić pod przykryciem około 15-20 minut (aż warzywa zmiękną). Na talerzu wyłożyć ryż i kurczaka z warzywami. W pojemniku wymieszać mięso ze skórką cytrynową, sosem sojowym oraz przyprawami.