Milky Way

Małgorzata
Ciasta
07.01.2016 8:59
Milky Way

Składniki Biszkopt 2 szt ( 25 x 40 ) 2 x 6 jajek 2 x 6 łyżek mąki 2 x 6 łyżek cukru 2 x 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 x 2 łyżki kakao 2 x 6 łyżek oleju Krem 1/2 szkl mleka 2/3 szkl cukru 1 cukier waniliowy 250 g margaryny 2 szkl mleka w proszku Dodatkowo ok. 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1/2 mlecznej czekolady 1/2 białej czekolady 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i po jednym żółtku. Dodajemy na przemian po łyżce mleka w proszku i tego z cukrem. Bardzo smaczne ciasto z kremem na bazie mleka w proszku. 2. Mleko gotujemy z cukrem i wanilią. Ciasto wlewamy do dużej, prostokątnej formy i pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Dokładnie w taki sam sposób przygotowujemy drugi biszkopt.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/01/05/milky-way/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook